Sunday, August 16, 2009

CONTEST BEFORE & AFTER MAKEOVER

Saya menerima email dari seorang adik blogger

Sunshine of Love
(http://wanfida.blogspot.com)

yang berbunyi seperti ini....... `Kak Min, kalau rajin masuk contest ni. Kita teringat yg korang ada gambo make over yg lawa tuhhh. Kita tak pernah make over.. hehe. Mana ler tau leh menang, hehe. Copy blog ni http://ecatir.blogspot.com/2009/07/contest-before-after-makeover.html'

Untuk tidak mengecewakan harapan adikku ini, walapun segan kerana mungkin kak SYAbARlah kontestan paling tua dibandingkan dgan usia adik-adik kiut-miut lain, tp kusahut juga cabaran kau dik. Sama2 berdoa semoga kejayaan menyebelahi kita.

CONTEST BEFORE & AFTER MAKEOVER

Peraduan ini akan bermula pada hari ini, 3 Ogos 2009
dan akan berakhir pada 14 Ogos 2009..

Syarat Penyertaan:
Mudah saje.. tak yah pening pening bagai... Cuma perlu:::

1. Menjadi FOLLOWER di blog ini (paksaan ke ni?? heheheh)
pada 12 Ogos 2009

2. Nyatakan LINK blog ini dekat entry memasing

3. Jadikan contest ini sebagai STICKY MODE .. senang nak semak balik nanti..
sehingga tarikh tutup penyertaan 16 Ogos

Cara-cara untuk join ialah :

4. Aplodkan sekeping gambar anda yang suci tanpa makeup (blom make over) dan sekeping lagi gambar selepas di make over... Gambar yang paling menyerlah ataupun memang nampak ketara kelainan antara sebelum dan selepas makeover adalah PEMENANG - (Gambor Kawen Pun buleeee.. yg blom kawen... Gambo Tunang pun bule.. janji ketara perubahannya...)

inilah gambarnya

Untuk melihat aktiviti makeover pada hari tersebut, sila layari link di bawah:-

5. Ceritakan sikit tentang gambar tersebut (bila.. dimana.. untuk apa diambil) - (gambar banner contest mesti ada yeee..)

Semuanya ini adalah merupakan hadiah daripada suamiku sempena menyambut HARI IBU 2009 pada 11 Mei yang lalu. Dengan keizinannya, bertempat di P&P Beauty House, aku telah mengambil Pakej Hari Ibu yang ditawarkan oleh butik kegemaranku ini yang merangkumi:-
* skin analisation by skin therapist
* oxigen facial wash treatment
* face makeover
* photoshoot

Setelah pulang ke rumah, suamiku hanya tersenyum panjang tanpa sepatah bicara sebaik menatap wajahku. Aku tahu, keizinannya dirasanya berbaloi bila kuhadiahkan 1 keping gambar peribadi isterinya yang terpilih untuk menyertai Mother's Day Contest. Tanpa berlengah diajaknya aku ke kedai cermin membingkaikan gambar tersebut untuk digantung di kamar beradu kami. Alhamdulillah, berkat doa suamiku, ahli keluarga dan rakan2, foto itu terpilih antara 8 foto terbaik dari 50 penyertaan.

7 comments:

** Perfect Love ** said...

yessss sahut gak cabaran!!
i tak dpt nak join.. takde gambo make over.. so pass pd kengkawan yg lain.. hehe

echah_syed said...

hang mmg cun ler..! jom kita doa hang menang contest ni :)

SYAbAR said...

Combi, kecantikan sebenarnya hak milik kekal Allah, kita ni hanya dipinjamkan sedikit aura saja supaya bersyukur... alhamdulillah

Diamilikku said...

yess...baru nak suh kak min join tapi duk tak ingat ja..
hope kak min menang..gambar nih memang melertssssss...i like so verry2 much

Dj Epoi said...

Yang kat T??K lalat tuh yang mahai tuh...........KOMPOM menang huhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

zieha said...

goodluck :) mmg cantik:)
jom join n meriahkan candid giveaway contest i plak:)
my link-->http://zieha-myworld.blogspot.com/2009/08/candid-giveaway-contest.html

s h u said...

Tahniah.
masa memula lihat sis kat blog, mmg dah agak sis boleh menang. sbb berlaku perubahan ketara..

tahniah & salam perkenalan.