Friday, October 30, 2009

ADA LAGI LIPUTAN SEDUNIA....

dan kali ini liputan oleh wartawan.....

My Photo
Thank you JOE for the music arrangement
Berbaloi2 kan dapat tapau `giant gear box' seketul'


TAHNIAH...Rampage ucapkan...buat anggota keluarga Kak Min...semangat adik beradik yg bekerjasama dari mula hingga habis majlis open house....hehehehe


Dj Epoi & Kak Min @ Kak SYAbAR. (kakak kesayangan Dj Epoi)


Ayah tercinta sedang memberikan sepatah dua nasihat buat semua hadirin tak lupa juga mendoakan kesyukuran dan keberkatan keatas majlis ini.


Haaaaaa ni dia Cikgu kesayangan kakak kita....Cikgu Ismail (Y.Bhg. Dato' Ismail Abu Bakar, Pengerusi BN Baling) Kak Min dulu bersekolah di SRKTP


Dj Epoi dengan selambernyeeeeee memeriahkan lagi majlis dgn gurau senda sepontannye.


Tak lupa juga sambutan hari lahir putra Kak Min yg ketiga Adnin, Selamat menyambut hari lahir yang ke 11 tahun


Rakan sekerja Dj Epoi dan juga blogger... Bro Suhaimy ( yg tgh dukung anak) dan isteri tersayang


Tetamu yg hadir di majlis ini.


Sahabat sahabat turut memeriahkan lagi majlis ini



Perhhhhh cam kenduri khawin la plak


Crew-Crew keceriaan di majlis ini, di ketuai oleh Lanun Dj Epoi.


Crew-Crew keceriaan di majlis ini, di ketuai oleh Lanun Dj Epoi(yg duduk tengah).


Air tebu untuk Dj Epoi sorang tak cukup ni. Nak tambah lagi.


Bro Badar kena perah tebu untuk Dj Epoi.

Thursday, October 29, 2009

JEJAK BERTAPAK SRKTP

Selepas Majlis Aidilfitri 1 Malaysia tempohari...... tengok kegirangan kawan2 yang datang, bertambah kuat semangat Min untuk menjejak kawan2 kita yg lain terutamanya yang disebut2 pada hari tersebut.

Bertahun cari sana-sini tak jumpa, tanpa putus harapan, tiba2 hari ni pencarian itu terjawab..... terima kasih GOOGLE SEARCH. 3 orang telah kenalpasti kawan sekolah rendahku. Seorang sewaktu di Langkawi & 2 orang di Baling.

KRING.... KRING

Min: Salam. Ini ........ ka?
.......: Ya saya.
Min: ........ orang Baling?
.......: Betul.
Min: Ini Siti Yasmin.
.......: Abdul Rani? Dok Balai Bomba?
Min: Betul2
.......: Siti Yasmin Azura Abdul Rani
Min: Betul tu
.......: Min!!!!!!! Macamana kau dapat cari aku ni. Macam tak percaya ja
Min: Cari kat internet
.......: Rindunya aku Min..... etc etc

dan orangnya adalah...... SITI NIZMA MOHD RAZALI
(sitinizmarazali@yahoo.com) 019 777 3346
yang kini mengajar di Kluang, Johor

dan keduanya adalah kawanku yg berada jauh di perantauan
HASNI HASAN, sedang sambung PhD di New Castle, UK
Bacalah balasan email darinya......

Alhamdulillah selepas 29 tahun tak tau cerita apa2, akhirnya berjaya Min menjejaki Hasni. Dapat address newcastle pulak tu, terkejut juga Hasni. Kalau dpt e-mail address nuklear Malaysia tak le terkejut sgt Hasni. Ada kenalan Min ke kat Kota Baru UK nih? Aduiii rindunya dengan kawan2 dan satu daerah bernama Baling. Hasni memang rindu sgt dgn Baling tapi sejak ayah & ibu pulang ke rahmatullah, jarang sekali Hasni menjengah daerah itu lagi. Bukannya lupa diri tapi terlalu sedih le Min, rindu sgt dengan arwah mak...Rumah arwah pun cuma menunggu masa je nak roboh sekarang, anak2 4 orang semua merantau...

Oklah nanti kita bercerita lagi....Nanti Hasni create satu lagi yahoo acct and join u all, yang existing ni crowded sgt dah...Take care...

Hasni Hassan Hasni Hasan [hasni.hasan@newcastle.ac.uk]

Saya juga telah berjaya menjejak LIM ENG HUAT, bodyguard boss SPORT TOTO. BAN HAND pun dah start masuk FB..... dan pagi ini salah seorang blogger yg hanya saya kenal di alam siber (http://hazlinnazri.blogspot.com/) juga merupakan guru satu sekolah kawan kita telah sudi berikan nombor telefon WAN YUSAINI 016-5553887.

Adakah ini berita gembira buat kawan2 yang lain??????

p/s saya hanya menaip


HASNI HASAN PHD dan dilink ke sini (http://www.ncl.ac.uk/pim/staff-1.htm)

Wednesday, October 28, 2009

FAMILI MAK TEH ROKIAH

MAK TEH ROKIAH... satu2nya kakak yang masih tinggal dan selalu dirindui mama. Mama di Kedah, Makteh byk menetap di Melaka, rumah Sara... sukar untuk mereka selalu bermesra dua beradik. Hanya telefon menyambung cerita antara keduanya.

Tertunai hasratku. Hari itu terpancar kegembiraan mama dpt berjumpa abang dan kakaknya. Cuma Pak Ndak yang tidak dapat turun atas masalah kesihatan. Kalaulah 4 beradik ini dapat bertentang mata, pasti tambah nostalgia. Doaku moga ke-4 beradik ini panjangkan umur, diberikan kesihatan yang baik, dapat bersatu di bawah satu bumbung seperti sekarang, di lain masa.

Terima kasih sangat2 pada Abang Din & Kak Biyah
sudi bawa turun Makteh ke Cheras...
mama kata anak buah dia bg duit raya juga.. alhamdulillah

Abang Zaba anak Makteh yang tua datang bersama isterinya Kak Ilah.
Walau sesat merata, tp tak patah semangat langsung dan sampai juga.
Terima kasih... jangan serik nak mai rumah kami lagi ya!!!....

FAMILI PAKNGAH HASHIM

Bob... sapa dukung anak kau?

Allahyarham HASHIM ABDULLAH, abang mama yg juga bapa saudara yg paling rapat denganku. Tiap kali cuti sekolah, mesti aku lepak di berek Bomba Sg Petani. Banyak kenangan manisku bersama mereka terutamanya ketika zaman kecilku.

Kembali kerahmatullah ketika aku baru beberapa bulan jejakkan kaki ke UITM. Tak tau camna luluh hatiku ketika Cik Madah bg tau Pakngah dah tiada sebaik aku habis kelas. Yang aku tahu.. Cik Madah terus memelukku menenangkan aku yg menangis tak henti2. Makngah pula meninggal dunia ketika aku baru melangkah ke gerbang pekahwinan.

Bagaimanapun.... alhamdulillah, walau Pakngah Hashim/Makngah Ma dah lama tiada, hubungan anak2nya dgn keluargaku tak pernah renggang. Bukti kasih-sayang kami tetap utuh ... Hasrul yang jauh di Terengganu... turun ke majlis ini.

Tuesday, October 27, 2009

FAMILI PAKLONG MEE

Keluarga seterusnya adalah keluarga kepada abang sulung mamaku iaitu CHE MEE yang datang bersama isteri dan beberapa orang anak2nya beserta cucu2nya. Sehari sebelum majlis, aku mendapat berita yang Paklong tak dapat datang kerana berada di Langkawi. Inilah namanya rezeki terutamanya mama yg dipertemukan dengan abangnya. Paklongku pening semasa keluar rumah hendak ke airport. So cancel plan ke Langkawi datang ke majlis ini. Alhamdulillah..

Mana pulak hilang abang Mamat ni?

Terima kasih Abang I & Kak Lin... bagi duit raya dekat
ayahmama & anak2 Min

jadilah.. ada juga sipi2 muka abang Mamat

FAMILI MAK CHAQ MIAH

Jika tadi generasi NEK SOM dr anak bungsu, kini generasinya dari tok kami sendiri iaitu keturunan Allahyarhamah CHE MAH ABDUL RAHMAN, lebih dikenali sebagai LANG, ibu mamaku.

Dimulakan dengan generasi anak perempuan pertamanya iaitu allahyarhamah MAK CHAQ SALMIAH (MIAH).

Sorry Kak Ton, tak jumpa gambar Udin la...

Kak Shimah & Kak Ton, terima kasih bg dadih, karipap & karamel
yg sedihnya ... Min langsung tak sempat rasa

p/s Maaf, saya belum jumpa foto Mak Ngah Seha & Pak Lang Bakar

FAMILI MAKNGAH BIDAH

Banyak kenangan manis sewaktu Majlis Aidilfitri 1 Malaysia di rumahku tempohari. Paling menggembirakan pabila aku dapat menghimpunkan sebahagian cucu-cicit-piat-piut dari keturunan nenekku, ALLAHYARHAMAH NEK SOM.

Gambar2 hanya dapat menceritakan suasana, tapi mungkin ada yang tidak mengenal siapa mereka terutamanya generasi piat-piut dan seterusnya. Buat anak2ku, kenalilah mereka, ini saudara-mara kita.

Entri pertama keturunan Nek Som dibuat khas untuk ibu saudaraku MAK NGAH BIDAH anak kepada anak bungsu nenek iaitu allahyarhamah TOK SU SHAM, PERLIS. Semua anak2 dan cucu2nya dibawa sekali.

I LOVE YOU MAK NGAH..... markaroni tu sedap sgt!!! Next time nak minta makngah masak western food lain pulak. Boleh!

Sorry Je, gambar penuh Mustaqim tak dak la pulak...

Je... bg Chu Ita jelessss sikit!!!!!

Friday, October 23, 2009

REUNION SRKTP-SMKTP


Dulunya anak murid.. kini Doktor Pakar Mata, Jurutera, Pegawai Akaun,
Pegawai Tinggi PDRM, Pegawai Tinggi ATM, Fashion Designer, Editor TV9
Pegawai Undang2, Pegawai IT, Setiausaha, Guru Lepasan Universiti

Mereka datang dari KEDAH, PENANG & PERAK hanya untuk satu tujuan... BERTEMU BEKAS GURU DAN RAKAN PERSEKOLAHAN... ada yang sanggup sewa hotel.

Pertemuan ini juga bukan sekadar pertemuan di antara bekas guru/murid, ianya juga menjadi pertemuan semula kawan lama ayahmana kerana ada antara rakan2ku yang membawa ibubapa mereka bersama antaranya Chakiris, Zanibash & Sze Too Yu Shen.

Memang tidak kusangka sebegini baik sambutannya. Indah sekali..

Bergaya dengan curutnya..... dulu cikgu kini ahli politik
Y.Bhg. Dato' Ismail Abu Bakar, Pengerusi BN Baling

Guru Bahasa Inggeris yang terkenal dengan garangnya
Cikgu Abdul Rahman

Ayu seperti dulu ... Cikgu Jamilah isteri Cikgu Rahman

Jelas terpancar kegembiraan di wajah kawan2ku

Kata Chakiris, dulu dia selalu kena ketuk kepala dgn cikgu Rahman

berkongsi cerita lama dan baru antara 2 generasi


Rasa glamor cam artis la pulak kami time tu
.... tak tau nak tengok kamera mana satu

Dok leka sembang, dok tak berhenti posing...
masing2 lupa nak makan, time nak balik baru rasa lapar
Datang dr Perak... inilah bapa kepada DJ RTM
Radio Orang Asli ..Mariamah Uda Nagu

Zanibash dr Manjung, Pramot dr Penang

Yu Shen.. Aunty kata dia risau ....
Cepat2 la sikit, boleh Min turun Baling makan nasi minyak

Tak sangka.... duduk saja kat sebelah dia, terus dia hulur duit raya
Terima kasih, terima kasih... lain kali bg lebih lagi ya Akmal!