Tuesday, May 5, 2009

SEKUNTUM MAWAR MERAH

Pulang dari kerja semalam, dikaki katil aku terpandang satu objek yang menarik. Memang dari awal dah dapat mengagak ini mesti kerja puteriku AMNI. Nota kecil `with lots of pinky heart' bertulis

HAPPY MOTHER'S DAY
SELAMAT HARI IBU

MAMA I LOVE YOU

Aku ke bilik AMNI dan dia terus berkata, `AMNI bagi kat mama untuk Hari Ibu. Sarung bunga tu AMNI buat sendiri. Bunga AMNI beli kat sekolah RM1 sekuntum'. Lantas sebagai ibu aku bertanya, `habis AMNI makan apa di sekolah hari ni? Jawabnya `beli air saja'. AMNI setiap hari kubekalkan hanya RM1.50 saja wang saku sekolah.

Tahun2 terdahulu, AMNI hanya buatkan kad2 ucapan sahaja. Aku terdiam, dalam fikiranku alhamdulillah.... pengorbanan seorang anak. Tak terbalas rasanya walaupun dengan ucapan terima kasih, ciuman kasih dan pelukan sayang.

Ada lucunya di sini. Ku tanya AMNI, `mana hilang daun!' Jawabnya,`AMNI buang la mama, tak muat nak masukkan dalam sarung tu'. Itu yang membuatkan hanya tinggal batang dan kuntum mawar saja.

Ku tunggu tanggal 10 Mei nanti.

Dan yang pastinya pada hari itu, aku akan manjakan diri di butik kegemaranku.

10 comments:

TiNiE said...

so sweet...
tersentuh naluri keibuan ku ini kakmin..
dan yg penting reward urself tu..lagi bes..amboiii!!!

SYAbAR said...

Tinie, jom joint! Baru le lebih bermakna HARI IBU kita....

MariaFaizal said...

Amni is s adorable & I'm so touched by her words "Beli air only.."

She is a kind hearted & sweet lil' girl you have there, sis.

Happy Mothers Day to ALL of us.I can't wait to pamper myself too! he he...

SYAbAR said...

Maria,
Tq for your fast feedback. Ur sweet daughter will do this to you too.

Jom la Maria, joint akak. This time bloggers meet at spa & boutique on MOTHER'S DAY. Canggih gitu... Tapi awal2 kau kena pakat dgn hubby la suruh jaga anak sbb treatment only takes about 3hrs

suked8787 said...

Huhuhu...sodihnya...kita x dak anak pmpuan...anak pmpuan ni cpt matured...kena tunggu syamil n anas besaq ckit dulu...skrg ni depa blm mengerti apa2 lg....

Nk tunggu "something" dr org yg mengerti (bapak budak).Itupun kalu depa mengerti lah kan...Heheheeh

Mrs Zamzuri said...

happy mothers day aunty min!

SYAbAR said...

Thank you, along.

MariaFaizal said...

Sis,
Three hours payah sikit nak dpt izin hubby.Reflexology yg 1-hr tu pun dia dah pening kepala :(

Teringin nya sis..lagipun hari ibu kan?

SYAbAR said...

Alaaaa Maria, time ni la kau kena guna apa yg dikatakan `ladies power'. Pelan2......

Diamilikku said...

hurm...alesha nak bagi apa ehkk kat umi??? alesha peluk cium umi ehhh ahad nih...hahahhahaha..lambatnya nak tunggu alesha besar...harap2 papa alesha lah buat surprise..