Saturday, May 9, 2009

ANGKLUNG OH! ANGKLUNG

Ni cek nak cerita sikit. Masa kat Bandung hari tu kan, cek punya la enjoy main angklung. Instruktor ajaq semua cek boleh ikut, kod dan sign tangan semua pass. Cek dan Ana pun terover confident la konon dah faham, balik Malaysia nanti sure boleh main punya. Bukan susah sangat pun, ala..... setakat baca lampiran kod yang dikepilkan dalam kotak bersama pembelian set angklung tu.

Ceeewaaaah! Sampai rumah dah siap pasang semua, cek apa lagi.... cuba la nak main. Belajaq main lagu Burung Kakak Tua. Mak aih!!!! sampai hari ni bunyi yang keluar hanya `lecum lecum'. Yang lain bunyi ke laut semua, cek sendiri pun tak tau bunyi apa. Ha ha ha, hi hi hi..... ceku2 ah! ceku2 ih!
Last2, AMNI yang dok main suka2 bila dia boring.

Bang...., nampak gaya kena bawa cek pi belajar lagi kat sana no. Ada chance, ada chance .......
Ni saja la cenderahati yang tinggal untuk kami selepas habis bedak kat semua.

1 comment:

MariaFaizal said...

I would say there's some artistic/musical blood running in you & children.How fantastic!

I've heard these instruments (various sizes) being played during cultural show in Ubud.Those professionals musicians were excellent!

Tengok their dancers moved gracefully according to the music, my friends & I yg naik 'sheikh' w.pun x pandai menari traditionals :D