Monday, May 11, 2009

CERITA CUTI WESAK

Malam menjelang hari Wesak, Amni mengadu kurang sihat. Terus kubawa ke klinik.

9 MAY 2009

Kebetulan hari ini anak2 semua tiada tuisyen, dah tu lama tak ziarah Ustaz Saleh dari Darussyifa. Terus saja aku hubungi Ustaz, kebetulan Ustaz pun berkelapangan maka kami terus saja ke rumahnya. Kami singgah dulu dikedainya untuk membeli Air Dr. Sukida. Tiap kali jumpa Ustaz, kami mesti dapatkan khidmatnya untuk buat air penawar dan terang hati. Lihat saja AMNI bagaimana keadaannya sewaktu discreen Ustaz.

On the way balik dr rumah Ustaz, NAIM telefon `Kak, apa program hari ni? Adik dah balik dr Mersing. Kalau tak dak apa2 program, jom kita mandi2 kat Kemensah'. Tanya hubby, dia kata set but singgah dulu rumah ANUAR pekena Mee Rebus Tulang. Slurrppppp alhamdulillah, sambil2 tu telefon kak elly pemilik chalet, dia pun kata line clear. Telefon adik2 yang lain semua bg green light, so kamipun dari destinasi berbeza zass dari hutan ke pinggir kota iaitu ke Chalet Warisan Rimba.

Damainya ....... dikelilingi kehijauan hutan tropika,
deruan air sungai dan kehangatan air belerang
Seronoknya melihat anak2 bersukaria sesama abang, adik, kakak
terutamanya bermain di kolam dengan bapa dan bapa saudaraIni kegirangan anak paling kecil bermain lepas keluar hospitalSuamiku sentiasa melayan anak buah kesayangannya
Terima kasih Kak Elly. I love U. Muuuaaahhhhhh!!!!
Penat bermain di air, malamnya kami beramai2 lepak D'Kayu Nasi Kandar, Taman Tasik Permaisuri.

Ikuti nanti kisahku dalam `2009 MOTHER'S DAY SEPCIAL' selepas ini.

4 comments:

MariaFaizal said...

Oh best nya sis.Rindu nak main air sungai sejuk
it's been ages ago... since i last touched the cold natural water :(

Fantastic!

SYAbAR said...

Maria,

Kolam tu airnya tak sejuk sangat. Budak2 boleh mandi sampai mlm, langsung tak menggigil.

Sebabnya, sumber air adalah air bukit tapi di dasar kolam ini belerang. Mandi tengah malam dalam kolam ni pun no hal, lg best....

SYAbAR said...

Wah!!!! Lepas dapat hadiah contest, terus Impian Serikandi jd follower. Cantik!!! & toacheeee dik...

suked8787 said...

Mmg best gila mandi kt situ...Robocop & Spongebob mandi smpai balik pastu demam....