Tuesday, May 12, 2009

DEMAM LAGI

Seboleh-bolehnya semua ibu hendakkan anak mereka sentiasa sihat dan gembira selalu dan berusaha menjadikan mereka anak yang cemerlang. Kebelakangan ini macam2 penyakit baru yang menular di dunia dan sebut tentang demam, memang aku fobia sejak AMNI kena denggi dulu. Tapi apa nak dikatakan, penyakit datang tak diundang dan ibu mana tak risau. AMNI demam lagi, hari ni dah masuk 6 hari demam yang sekejap `ON' sekejap `OFF'. Risau... risau.....

Semalam bincang dgn hubby, kalau hari ni AMNI demam lagi, mesti bawa ambil darah. Celik mata pagi ni mama cepat2 check badan AMNI, still demam. Terus gerakkan AMNI supaya mandi dan alert abahnya untuk bawa ke panel ambil darah. Jam 11pg hubby cal, result darah keluar petang ini dan klinik akan hubungi aku untuk maklumkan keputusannya. Dalam hati si ibu ni hanya tuhan yang tahu... resah gelisah. Aku banyakkan istigfar dan pusatkan minda `anak mama sihat'.

Alhamdulillhah... berita gembira baru kuterima. Platelet AMNI masih tinggi 381 dan kata Dr. demam viral saja. Suggestion, kalau continue deman 2/3 hari lagi, again ulangan ambil darah. Senang la sikit hati ini but still mama nak AMNI sihat cepat dan sentiasa riang gembira seperti di bawah....

Cepat pulih anakku, minggu depan periksa

But I'm still risaukan anak buahku yang sorang ni `BABY AFIQ' selagi belum dengar keputusan scan....

7 comments:

Diamilikku said...

semoga amni cepat sembuh..betul kak..sangat susah hati kalau anak2 demam...huhuhuhu...akak relax kay..amalkan terapi minda yang akak ajar su hari tu...hehhehehe..

love you sis...mwahhhhhs

MariaFaizal said...

Sis,
Mungkin cuaca yg panas nih salah satu penyumbang factor demam especially anak2 kita sis.

Cepat sembuh Amni then dapat be well-prepared for the exam.

Take care.

Naddiea said...

kak syabar,betul kata kak maria.cuaca yang x menentu skrg ni mmg menyumbang pada demam etc.hopefully amni cepat baik.insyaallah....

akak nape ngan baby afiq??sakit apa?

TiNiE said...

kakmin..
tini pun risau la si AFIQ...
harap² takder yg serius..
terkejut gak bila dpt tau...
mudah²an sumer pun berjalan lancar..amin

Dj Epoi said...

Salam........

Tuhan Itu Maha Kaya dan Maha Mengetahui....

Ku Rela Dengan Dugaan Ini...

Iannya akan menjadikan ku Seorang Ayah yang tak akan Putus Asa demi Anak2.....

Tapiku...Seih sangat ngn apa yang terjadi!!!

amirul said...

Salam kak Syabar,
Semoga Amni cepat sembuh...

P/S: Nape ngan baby Afiq?

echah_syed said...

skrg musim demam laa..ramai bebudak cuti dok umah sbb demam :(

sgt cantek weii bila dimekap.. :)*pic bwh

caiyoklaa..!