Saturday, May 9, 2009

BERITA GEMBIRA MENJELANG HARI IBU

Cobaan... Cobaan.
Ini bukan main2
Ini benar2

Hakikatnya..... janjiku pada semua rakan bloggersku berstatus EMAK, IBU, MAMA, MAMI, UMI. Cenderahati dariku sempena HARI IBU tahun ini.

Cubalah teka apakah ini ..... yang pastinya kenangan lama mengusik jiwa bagi mereka yang alam kanak2 dan remaja di zaman 70an - 80an. Sekali pandang nampak macam capati terlebih garing, tp bukan. Peknga pun bukan.....

Hadiahnya ehem2... biar pemenangnya yg publish dalam entry mereka. Ianya menjadi sentimental value, hadiah dari seorang ibu yang tidak pernah anda kenali secara peribadi. Yang telah kenal siapa SYAbAR, anggap saja bunga melur ini semakin harum dihatimu.

Tekaan tamat pada 10 Mei 2009, jam 8mlm.

17 comments:

sally said...

i dunno.. however, happy mother day..

MariaFaizal said...

Really have no idea.Happy Mom's Day though sis!

SYAbAR said...

Sally & Maria,

Don't give up... cuba teka.

Diamilikku said...

i've no idea tooo..
tapi takpe..masa masih panjang..akan cuba lagi untuk mengushar gambar...

happy mother's day sis

SYAbAR said...

Diamilikku,

minta bantuan suami dan rakan2

** Perfect Love ** said...

apa tu k syabar? lempeng kelapa ke?? hehe main tibai jek

Naddiea said...

kak syabar,sungguh tidak tahu.betul la macam capati.emm apa yer kak??

SYAbAR said...

Utk semua,

gambar tu sengaja dikelabukan, kalau celar sure ramai dapat teka

nak hadiah kan!!!!!

Diamilikku said...

aka..sis the gambar is sangat blur..boleh bagi clue tak..
i mean kategori pix tuh..food ke...apa ke...p[leaseeeee

SYAbAR said...

food bukan ....

TiNiE said...

adehla..
jenuh la meneka dalam kesamaran nih..
takdak idea langsung...

SYAbAR said...

clue lg.. budak kecil sampai tua bangka, kalau dah orang kg tu memang tau, tp kalau orang bandar, perak la sikit kot

amirul said...

Salam Kak Syabar,
1st of all... maaf bebanyak... lama tak kunjung teratak akak... busy maa...

Adik-beradik berlumba buat teka-teki ka?

Isteri aku teka beg manik ataupun tudung saji mengkuang tak? ada betoikah? tapi kalu aku... mahu teka roti canai garing je... hehehe...

Apepun selamat menyambut hari ibu...

SYAbAR said...

Salah mirul, kan dah kata `tak boleh dimakan' jga bukan hiasan

Impian Serikandi said...

Kak Min..
Biji getah tak.. kalo kecil dolu2, bila balik kg.. mesti main congkak dalam tanah.. buahnya adalah biji getah..

betui tak?bagi lah klu lagi.. otak kekeringan idea ni..

SYAbAR said...

Tekaan ditutup kerana sudah ada pemenangnya iaiu Impian Serikandi. Tahniah!!!! Sila dapatkan hadiah anda hari Isnin nanti dik. Senang kerja tak yah delivery jauh2, member pejabat sendiri yang bertuah.

Impian Serikandi said...

Wah! tekaan mengena la plak..
ni yg tak sabor nak tunggu hari esok ni..

Anyway Thanks a lot! ummwah!!