Thursday, February 12, 2009

HABAQ MAI SAT

Betoi ka depa nak mai rumah?
Betoi.... malam ni dalam pukui 8.
Tak boleh ghalit, kena pikiaq nak bagi depa makan apa ni
Depa mai ghamai ka? Hah! 3 biji gheta, ghamai tu tapi tak pa, lagi ghamai lagi baguih
Depa tak pernah mai, hang kena tunggu tepi jalan
Orait!!!
Kot nanti dok kata teruih-teruih, kona kanan kona kiri, last2 depa patah balik pi rumah hang.
OK, OK
Hang tolong pi beli roti canai 20 biji, capati 10 biji, murtabak dan tose minyak sapi.
Boleh..boleh
Ni nak pi Petaling Street sat, cari buah
Cantik.......

Macam tu lah bunyinya, nasib baik hari tu kami jd boss dan mem.... ada drebar dan kolek. Best juga sekali2 dok rehat kat belakang berdua, tak tension kepala pikiaq jalan mana nak ikut. Nak tahu sapa drebar dan kolek kami......

Nak tau sapa mai rumah kami.....?????? Ni baghu betui, ni lah yang dinamakan SERBUAN MAMU MAMI PENANG. Hangpa tengok muka masing2, aci calit jari punya ... kalau hangpa kata bukan mamu mami. Anak2 mami pun ada. Patutla awai2 depa bagi tau cek, mai 3 biji gheta. Hangpa tengok gambaq nanti, cuba hangpa pikiaq sikit.... camna depa perosok semua dalam 2 biji gheta. Jauh tu pi-balik Penang........ Mau lengoh yang dok atas gheba kan!!! Awat la lagu tu... kesian cek tengok dok berimpit dalam gheta Tapi tak pa, depa semua seghonok dapat ronda2 KL.

Apa2 pun, mami Kedah (ceeyah!!!! ngaku siut) respek la kat BABU dan NUN. Sampai juga hangpa rumah kami no. Lain kali habaq mai awai2 skit, nalla punya program nanti kami atoq. Sori la, makan malam tu sempoi sangat.

NI BADANG AKU MALAM TU. PI BALIK PI BALIK. TQ BRO UDARA ......SEKALI2 BAGUS JUGA PENAT TENAGA DAN KANTUNG!!!!! PI MAI PI MAI PUN MENAKAN, PUPU PAPAT BINI HANG JUGA. OK LA TU

p/s Bro Dj & Tauke Ayam, hangpa 2 famili sporting, sudi meghamaikan.

5 comments:

MamaVogue said...

Tu dia...skali datg....tak pa...murah rezeki.

pesonarose said...

haha. klakar la. muat ke 3 kete? adohh mak padat. ni sedara belah sapa? tadak rupa kmin pon

SYAbAR said...

Kalau hangpa nak tau, tulah kaum kerabat bini adikku AMAR. Kajol, Shah Rukh Khan semua ada. Tapi malam tu bling2 mamai jarum depa sembunyikan..... Ha ha ha. Takut kena samun tengah jalan.

Diamilikku said...

hehehehheh...
lawak no bila baca...
nanti kami nak pi serbu mcm tu jugak ahhhh....

Dj Epoi said...

heHEHEHEH

bUAT ORANG PENENG...jangan serik nooooo
mai lah lagi.....kitaorang sempoi punya hehehehehh