Thursday, March 5, 2009

SIKAP AGAR HIDUP TETAP BAHAGIA


JANGANLAH BIMBANG
kebimbangan adalah penyebab aktiviti dan fikiran kita tidak produktif

JANGAN MEMBIARKAN KETAKUTAN YANG TIDAK BERALASAN MENGUASAI HIDUPMU
Kebanyakan sesuatu yang kita takutkan tak pernah terjadi

JANGAN MENYIMPAN DENDAM
Hal inilah yang paling besar dan paling penghalang seluruh hidup kita

SELESAIKAN SETIAP MASALAH SATU PER SATU
Hanya inilah cara menangani setiap persoalan, satu demi satu

SEMUA MASALAH TAK PERLU DIBAWA TIDUR
Hal tersebut buruk dan tidak sihat, biasakanlah tidur dengan nyaman dan nyenyak

JANGAN MENCAMPURI MASALAH / URUSAN ORANG LAIN
Mereka memilih cara sendiri untuk menangani setiap masalahnya

JANGAN HIDUP PADA KENANGAN SILAM
Nikmatilah masa lalu sebagai kenangan, namun jangan bergantung padanya. Konsentrasilah hidupmu pada kejadian ketika ini dan anda akan bahagia sekarang, bukan hanya pada kenangan silam

JADILAH PENDENGAR YANG BAIK
Hanya saat menjadi pendengar seseorang mendapat dan belajar idea-idea baru yang berbeza dari orang lain

JANGAN BIARKAN RASA KECEWA MEROSAK DAN MENGATUR HIDUPMU
Kasihanilah dirimu lebih dari segalanya. Aktiflah dengan kegiatan-kegiatan yang positif

HITUNGLAH RAHMAT ALLAH
Jangan pernah melupakan rahmat Allah yang kita terima sekecil apapun. Semakin banyak rahmat kecil yang kita kumpulkan, akan semakin bererti bagi hidup kita

ORANG YANG DIANGGAP PALING BERSYUKUR KEPADA ALLAH IALAH ORANG YANG PALING BERTERIMA KASIH KEPADA MANUSIA
- Riwayat At-Tabrani -
Terima Kasih Ba'yah.

8 comments:

imine said...

Pesanan yg sgt2 berguna. TQ kak.

echah_syed said...

slm kenal puan umah.. :)

thnx singgah persis pearl :D

bila nmpk si cute afiQ terus terbayang si epoi ekeke :p

sebijik muka bapaknyerr..hiks :p

syabar ni mesti mak sedara dia ekk.

meh tinggalkan link kat 'follow' nnt senang combi nak mai sini :)

SYAbAR said...

Orait combi

Diamilikku said...

saya print dan tampal di bilik opish...kata2 mcm nih yang akan menguatkan semangat saya untuk terus sabar dengan kerja yang ada skrg...thanx kak....

SYAbAR said...

Kuat tu penangan ayat2 power ni, sampai tampal kat dinding WS. Apa2pun semua kita semua dapat memanfaatkannya sebaik mungkin

Dj Epoi said...

Shukur .........Alahmdulilah......

*SiRibenMerah said...

hehehe.. perkongsian buat manfaat.. thanks akak..
saya sgt le terharu bila membacanya..
hehehehe..

*jawapan utk komen di entry lepas..
Saya blom kawen la akak.. nak wat camne.. bro Dj booking alesha je wat menantu.. so, ayang alesha neh da kne langkah bendul ngan alesha la.. haishhhh~ keseorangan lagi la nehh=P~

SYAbAR said...

Kalau camtu, Ayang ada chance le, kenal2 le dengan I Dream of Tatooine?

Ada berani ka?????