Tuesday, March 31, 2009

ADEL YANG SAKSAMA

Letih aku menepis supaya tidak diganggu. Angkat letak tempat lain, merangkak balik ke tempat asal. Minat betul budak2 sekarang dgn teknologi IT terkini. Tambah2 ada sokongan muzik, lg la susah nak gerak jauh. Siap ketuk2 keyboard dan gelak lg. Anak buah pun sayang, kat lappy pun sayang, jalan terbaik tutup dan simpan saja. Selamat keduanya.

Inilah gelagat ADEL, buat kerja dalam diam. Ada pula sesuatu di sebelahnya yang menarik perhatian.

Biar adil, alang2 nak kacau, kacau keduanya. Tadi aku, kini Pak Chaqnya pula. Camna nak tulis jurnal bila pen ditangan dibawa lari. Mujur tak dicontengnya. Last2, pak sedara pun simpan semua dan nonton TV.

Tak cukup dengan itu, dikacau lagi. Akhir kisah, angkat letak dipangkuan dan didukung barulah puas hatinya dan senyum gembira.

Anak kecil, hendak perhatian kita sebenarnya.

5 comments:

Dj Epoi said...

Budak nak besaq macam tuh lah......sabar jer lah!!

TiNiE said...

kecik2 dah pegang lappy kan...bertuah badan

MariaFaizal said...

Adel is a good looking boy! I think apart from giving him the attention required, let's encourage his passion into high-tech gadgets.Gorgeous + Genius = Proud parents & families :)

Cheers!

amirul said...

Salam Kak Syabar,
Adel mahukan perhatian barangkali... layan je lah... :)

Diamilikku said...

bukan la kak..
su rasa dia pun nak bukak blog jugak..nak cerita segalam kekangan yang dihadapi oleh baby dalam mendapatkan layanan org2 dewasa...sama mcm alesha..pantang tgk org duk kat lappy atau PC..mulalah datang bertenggek