Saturday, March 21, 2009

PENGHUJUNG CUTI

Walapun bercuti sekolah seminggu, aktiviti 3 anakku sentiasa penuh. Nama saja cuti, tapi mereka masih komited dengan tugas2 seorang pelajar. Kerja sekolah, tuisyen dan kelas tambahan di sekolah berjalan seperti biasa. Hanya HAKIM a bit relax sebab involve dgn tournament. Hari ini masing2 menuntut.

HAKIM katanya sebelum pulang ke asrama esok, minta bermain bowling bersama2 kawan sekolah lama. Lepas hantar 3 yang lain ke pusat tuisyen, aku bawa HAKIM ke Mines untuk berjumpa kawannya sambil menemani mereka bermain bowling. 2 jam setengah sangkut melayan anak2 muda ni. Ke parit ke longkang, belasah je mereka. Bagiku, janji HAKIM enjoy dan bersemangat pulang ke asrama esok.

Sampai rumah, 2 yang kecil pula menuntut. Dah ready dengan baju tema. Abah kata layan saja, bawa semuanya ke Mines juga. Nasib baiklah tak que panjang, makbul hasrat mereka walapun masuk panggung filem dah start 10 minit. Keluar panggung masing2 muka puas. Ajak terus pulang rumah tanpa lain2 permintaan dan membantah. Lega.... aku dah lelah sebenarnya, nak juga rehat.

5 comments:

MariaFaizal said...

Sis Syabar is The Coolest Mom!
Sis x join bowl together wz Hakim & friends?

SYAbAR said...

They invited me to joint. Lots of eyes staring, wonder why amongst 6 teenages, there was 1 old lady. Gediknya orang tua ni kot.

Lebih baik melihat anak bermain di depan mata dr membiarkan mereka. Mum sometime has to act like a friend to them especially to understand youngsters.

amirul said...

Salam Kak Syabar,
Wow! Siap jadi bodyguard bebudak ni main bowling yer? Bagus juga Si Hakim ni tak byk kerenah... kekadang bebudak seusia Hakim tidak suka ada parents yg memerhati setiap tindak tanduk mereka... nak privacy... contohnya cam saya dolu2... hehe... apepun layanz...

Diamilikku said...

betul kak..sokong cakap en amirul...
memang hakin sangat bagus .. selesa walau ibu menemani...setgh anak muda..tambah2 dah masuk tingkatan 4..selalu nak kebebasannn..tak nak mak menurut je ke mana...saya rasa ini semua berpunca dari didikan..akak memang ibu yang sangat baik...

Dj Epoi said...

Eheemmmmmm....Ehemmmmmmmmmm..!!!

Hakim....belasah selagi boleh...

Dah masuk balik nanti dah terkurung macam burung terkukur pulak heheheheeh.....jangan marah aah HAKIM

Ayah Ann Gurau jer...heeheheheheh...
Ayah Ann dulu2 ponk macam tuh gak..!!