Wednesday, January 14, 2009

HAPPY BIRTHDAY DR. YEN

Baling - Suatu ketika dulu di zaman 70an, kebanyakan anak2 Cina dihantar mengikuti pengajian sekolah rendah di Sekolah Jenis Kebangsaan Cina. Aku lupa nama sekolah ini. Tahniah pada kedua ibubapa kawanku ini, YEN SIEW SIANG disekolahkan di Sekolah Rendah Kebangsaan Tunku Putera (SRKTP). SRKTP ni kira adik beradik sekolah `Om Putih' la. Panggilan mesra dikalangan kawan2 sekolah `YEN'.

YEN dikategorikan pelajar pintar, setanding dengan Hasliza, Meor, Zahanim. Aku ni juga yg medium class. Kami putus perhubungan sebaik tamat Darjah 6 kerana YEN masuk MRSM. Perhubungan yang murni tiada noktah, kami dipertemukan semula pada tahun 2007, setelah aku menjejakinya di merata hospital.

Sekarang YEN bukan amoi Cina kampung lagi. Tahniah!!!!! Dah jadi doktor pakar mata, ada klinik sendiri lagi di Kajang.

Hari ini entah camna aku teringatkan YEN. Dok cakap dengan dia, katanya dia ingat aku call dia sebab nak wish dia HAPPY BIRTHDAY. Awat tak bg tau awal2, atau update dalam group SRKTP kita. Tapi instinct aku kira kuatla kan.........

Last minit camni, hanya inilah yang mampu aku hadiahkan pada YEN sebagai seorang sahabat lama. Semoga sentiasa sukses dalam kehidupan dan kerjaya.

HAPPY BIRTHDAY DR. YEN SIEW SIANG

3 comments:

Dj Epoi said...

Happy Birthday Dr Yen....

imine said...

Happy Besday Dr. Yen.

suked8787 said...

Happy Birthday Dr Yen...Hope you always success...