Thursday, April 23, 2009

MINGGU SETIAUSAHA

Pertamanya nak ucapkan ribuan terima kasih kepada majikanku kerana memberikan keizinan untuk aku mengikuti kursus tahunan ini pada tahun ini. Dalam keadaan ekonomi global yang meruncing sekarang, majikan aku masih prihatin akan kebajikan aku, orang kanannya. Terima kasih juga pada kawanku Rohana yang terpilih untuk menanggung kerjaku sepanjang ketiadaanku di pejabat selama 2 hari.

Semenjak berpindah ke pejabat baru di Cyberjaya, dah lama aku tidak melalui suasana kesesakan jalanraya. Pagiku bermula dengan berfikir jalan mana yang harus kuikut untuk mengelakkan semua keadaan itu dan syukur aku dapat sampai ke destinasi sebelum kursus bermula.

Aku ingin berkongsi kegembiraan dengan semua akan sitausi kursus pada tahun ini.

Hari Pertama

Kumbang dikelilingi mawar, Mr. Pathmanathan

Aku suka dengan cara beliau mengendalikan ceramah. Simple dan tidak membosankan. Katanya ingat pada perkataan2 ini ATTITUDE, TEAMWORK, COMMUNICATION, LISTENERS & MOTIVATION.

Yang membuatkan aku lebih seronok pada Hari Pertama adalah pabila kumpulan kami mendapat tempat pertama dalam kerja kumpulan yang diberikan iaitu membentuk kumpulan, menamakan kumpulan, membina logo dan slogan kumpulan dan membuat persembahan untuk memperkenalkan kumpulan kami.

Difikiranku tiba2 terlintas perkataan SEMPOI dan itulah nama kumpulan yang dipersetujui semua. Hahaha.. begitu punya banyak nama2 glamor yang boleh digunapakai, SEMPOI yang jadi pilihan. Tapi mujur kami dapat come out dengan maksud power yang tersirat di sebalik perkataan SEMPOI itu. Aku pula dilantik sebagai leader dan speaker untuk mengendalikan presentation. Husssss.... satu cabaran dan tugasan yang berat, tp apa ku kisah. For the sake of SEMPOI, redah je...... My friends SEMPOI ladies, YOU ARE GREAT.....

Cantikkan tulisan tanganku. Kembang... bila dipuji.
Ini semua anugerah dariNya.

Tamat hari pertama, dah namanya pun perempuan, sempat lagi tu posing memosing sebelum balik.tuan punya badan... kalau nak gambar penuh, email saya ya!

Hari Kedua
Hari ini sesi ceramah dikendalikan oleh Puan Suraiya @ Kak Su. Dah tahu diri sendiri tak tahan dengan kaw kopi, tp aku belasah juga. Hasilnya aku high lepas breakfast, otak buntu..... Hari ini ada 2 aktiviti berkumpulan tapi nasib tak menyebelahi kami. Biar orang lain menang pulak kan! Kitakan kawan.....

Again aku menulis dan melukis untuk persembahan bertajuk HARI KELUARGA.
Cantikkan! Macam.....

Dan inilah juaranya... kumpulan SPEARS

Wrap up untuk program ini adalah penyampaian hadiah kepada kumpulan yang menang untuk Hari Pertama dan Kedua, penyampaian sijil, cenderahati dan cabutan bertuah...malangnya aku tiada tuah kali ini. Rezeki orang lain... alhamdulillah
Coordinator Organizer pun tumpang posing juga
Thank you ELLA. Nice bag. I like......

8 comments:

TiNiE said...

huwaaa!!!
jeles ngan kakmin...
tinie tak rasa la kos secretary kat otel taun nih..
takpa, taun depan harus cecepat mintak kos kat otel..tahniah kakmin!!

MariaFaizal said...

Me loike the bag too!
So classy!

Sis,
Tengok sis attend courses & seminars, rindu nak kerja balik..he he...

Happy weekend to you & yours.

SYAbAR said...

Tinie,
Tahun depan kau clue Kmin awal2, kita joint sekali nak!!!

Maria,
Tua2 akak ni dik, hati muda selalu. Tetap nak yg class, special request tu

Mrs Zamzuri said...

syiok nye aunty min dpt handbag baru. heheh...

amirul said...

Salam Kak,
Tahniah diucapkan atas kemenangan 1st day course... SEMPOI......

Diamilikku said...

bestnya tgk kak min attend kursus2 nih semua....heheheh..tahniah yer kak...n handbag tu memang sangat cantik..agak2 kalau su ada sejibik mcm tu gak camner ehhhkkk..hehehhehe

nyonya*PIE said...

alahaiiii bestnye dh g kusus..kelasss gitu..masing2 sume vouge2 ye kak..trmasok akak skali...

pesonarose said...

kmin mang outstanding kan hikhik. erm tak merasa la kita nak sec week dah. menchi! jeles! jeles! :D