1 batang karot - dipotong bunga
1/2 biji bunga kobis sedang
1 bungkus kacang parang
3 sudu besar sos tiram
1 sudu besar sos cendawan
7 ekor udang size M
8 ulas bawang putih
Garam, gula, perasa secukup rasa
Minyak untuk menggoreng
Sedikit air
Cara membuatnya:-
1. Panaskan minyak & goreng bawang putih hingga naik bau.
2. Masukkan udang bersama sos tiram & sos cendawan.
3. Apabila udang hampir kemerahan masukkan semua sayuran. Taburkan garam, gula, perasa secukup rasa.
4. Goreng seketika utk mengekalkan kerapuhan sayur & bolehlah dihidangkan.
2 comments:
wawawawa.. byknyer makanan yg lazat2 disini yummy ! :D
rajin masak rupanyer cik kak kita ni.patut abe sayang.. ^_~
menu yang simple tetapi membangkitkan selera....
Post a Comment