Foto bengkang nanti2 la no!!!!
2 mangkuk isi cempedak
1 1/2 gelas gula halus
2 biji telur ayam
2 gelas santan pekat
600gm tepung gandum
3 sudu besar mentega dicairkan
1 sudu teh baking powder
1 sudu teh esen vanilla
Cara Membuatnya:-
1. Satukan tepung gamdung bersama baking powder & ayak hingga sebati.
2. Masukkan santan, mentega yg dicairkan & esen. Kacau sebati.
3. Masukkan isi cempedak & tuang adunan ke dlm bekas yg digriskan.
4. Bakar hingga elok masaknya.
3 comments:
amboiiii Min,makin byk resepi2 'mengancam' bln2 pose nih..blh la Na cuba nnt..
Resepi2 lama Ina... sebelum buku tu jahanam, baiklah selamatkan. Kalau na perasan, majoriti resepi2 tu simple belaka bahannya... maklumlah dulu2 mana nak cari bahan yg pelik2 cam sekarang...
Salam kenal kak,...
Nampak best aje resepi ni kak, resepi jus tembikai longan tu pun nampak sedap je..
Selamat berpuasa kak...
Post a Comment