1 ekor ayam - dipotong 12
3 ulas bawang putih }
1 inci lengkuas } dikisar kering / ditumbuk
1 sudu teh jintan manis }
Serbuk kunyit
Garam, gula secukup rasa
2 biji telor } dipukul hingga sebati
1 cawan susu cair }
2 cawan tepung beras
Minyak untuk menggoreng
Cara Membuatya:-
1. Ayam ditoskan.
2. Masukkan bahan dikisar, serbuk kunyit, garam & gula secukup rasa.
3. Perap ayam selama 1 jam.
4. Celup ayam ke dalam bancuhan telur dan susu cair.
5. Gaulkan di atas tepung beras satu persatu.
6. Gunakan api yang sederhana dan goreng di dalam kuali bertutup.
6 comments:
haiyyaa..manyak nyer resepi..bila mau cuba nih.....
Selamat berpuasa kak...hari tu family demam akak dah turun 6kg..pasnih posa leh turun lagi berapa kg kak
Sis,
Happy Ramadhan Al-Mubarak.
Take care.
Bos!!!
Selamat Berpuasa dari kami sekeluarga Bossssss!!!
Dj Epoi Family
perghh byk betol resipi.. tp lagi best tiap kali aunty tauk resipi, aunty letak skali pic lauk pauk tuh.. lagi bley buat org terliur!
Salam Ramadhan buat KaK SyaBar sekeluarga!!!
p/s: letak lah PIC Resepi nih... hehe
Oklah geng, nanti bila saya masak makanan tersebut, saya ambil gambar dan letakkan dalam setiap resepi...
Post a Comment