Tuesday, September 8, 2009

JALAN2 BERSAMA AYAH & MAMA

Sempena Cuti Nuzul Quran smlm, ayah kata `dah lama dok sini, tp tak pi2 lg pekan'. So, utk tidak menghampakan ayah, mamapun kata nak ikut, jam 11pg kami zass ke Masjid India. Dlm kepala pikir mcm2 brg nak cari. Baru dpt 2-3 brg, separuh jln mama dah mabuk dik rakyat yg terlalu ramai bershopping. Ayah kata `mama dah pening tu, pi bawa balik. Tinggal ayah kat sini, ayah nak ronda2 lg'. Aisayman..... dik kesiankan mama, aku ikut saja cakap ayah.

On the way balik, hubby call, suruh tgu kat Ampang Park sbb nak kirim daging rusa & tulang lembu. Tau la tu... ni nak suruh buat favourite dishes dia la, sup tulang & goreng kunyit. Dok menunggu, mama pulak sebut `min, mama teringin nak mkn biskut gajus'. Terus sj aku turun kereta dan round2 kat Ampang Park kejap & dptla 2 balang. Then singgah jap dkt rmh Kak Ju ambil langsir dan rmh tailor ambil baju.

Kiranya ni rembatan pertama la. Tp kepala dah poyo dik $$$$ melayang sedangkan rembatan ke-2, ke-3 masih que. Hisss... Tulun! Tulun! Sapa nak tulun ni..........

Milikku
Milik Mama
Milikku - Taste Mak Datin ka!!! Hikhik...
Milik Puteriku
p/s ayah kata nak cari kasut, pulang rmh tgn kosong. Sikit punya byk org niaga, satupun tak berkenan ka ayah! Demanding ka sayang duit? Takpalah, janji ayah selamat balik rmh utk berbuka puasa bersama

13 comments:

suked8787 said...

Walaweiiiiii...sungguh santek tudung2 itu!!!!

*SiRibenMerah said...

amboi.. akak, adik akak neh blom ada sepasang pon baju raya neh.. aiyakkkk~ menjeles disini..

Mrs Zamzuri said...

wah tudung jek dah berapa lai??? aunty lagi over dr org yg baru 1st time nk rasa raya ng somi nih. ahaks..

amboi.. baju biru tuh.... cam kurung moden pendek jek.. meletoopppss!!

pesonarose said...

isk mak datin ni..amni kurung jek yer. mak datin komain vogue. semua kebaya hikhik

SYAbAR said...

suked... cantik!!! harga pun cantik tp den paksa diri membolinya

SYAbAR said...

Riben,
Dipersilan menjelezzzznya... tgu rembatan kedua pulak, kalau ada rezeki la.....

SYAbAR said...

Along,
Kau nanti lg sakan la... baju tu nak pakai kena ikut tempat la, kalau pakai kat kg, TERLEBIH SUDAH....

SYAbAR said...

Pesona,
Akak kecut dik nak pakai kebaya, tp kugagahi juga sbb tengok org yg lebih besar pun berani pakai kan!

TiNiE said...

tu diaaa kakmin...
tudung beli nak buat niaga pulak ka...
bnyk nya...dan cantik2 itu baju2mu kakmin..saya ada 2 psg saja..huhuhu

SYAbAR said...

Tinie,
Dak aih dik.... utk pakai sendiri ja. Kain2 baju tu indon mari...

Ummi Salsabila said...

byknye tudung akak beli..hehe.baju akak cntik2.sy br beli spsng.lum abis sopeng lg ni.:)

Diamilikku said...

huhuhu..sedih....
(ayat2 org yang takde baju raya dan mungkin tak dapat beraya dek sebabkan pantang...)

MamaDamia a.k.a Haiza said...

wah kak...sakan ni..mak datin kalo tengok sure menangis punya...tantek2 n memang melatops ni sume baju2 akak...tak sabar nak tengok hasil rembatan seterusnya...hehehe