Thursday, October 29, 2009

JEJAK BERTAPAK SRKTP

Selepas Majlis Aidilfitri 1 Malaysia tempohari...... tengok kegirangan kawan2 yang datang, bertambah kuat semangat Min untuk menjejak kawan2 kita yg lain terutamanya yang disebut2 pada hari tersebut.

Bertahun cari sana-sini tak jumpa, tanpa putus harapan, tiba2 hari ni pencarian itu terjawab..... terima kasih GOOGLE SEARCH. 3 orang telah kenalpasti kawan sekolah rendahku. Seorang sewaktu di Langkawi & 2 orang di Baling.

KRING.... KRING

Min: Salam. Ini ........ ka?
.......: Ya saya.
Min: ........ orang Baling?
.......: Betul.
Min: Ini Siti Yasmin.
.......: Abdul Rani? Dok Balai Bomba?
Min: Betul2
.......: Siti Yasmin Azura Abdul Rani
Min: Betul tu
.......: Min!!!!!!! Macamana kau dapat cari aku ni. Macam tak percaya ja
Min: Cari kat internet
.......: Rindunya aku Min..... etc etc

dan orangnya adalah...... SITI NIZMA MOHD RAZALI
(sitinizmarazali@yahoo.com) 019 777 3346
yang kini mengajar di Kluang, Johor

dan keduanya adalah kawanku yg berada jauh di perantauan
HASNI HASAN, sedang sambung PhD di New Castle, UK
Bacalah balasan email darinya......

Alhamdulillah selepas 29 tahun tak tau cerita apa2, akhirnya berjaya Min menjejaki Hasni. Dapat address newcastle pulak tu, terkejut juga Hasni. Kalau dpt e-mail address nuklear Malaysia tak le terkejut sgt Hasni. Ada kenalan Min ke kat Kota Baru UK nih? Aduiii rindunya dengan kawan2 dan satu daerah bernama Baling. Hasni memang rindu sgt dgn Baling tapi sejak ayah & ibu pulang ke rahmatullah, jarang sekali Hasni menjengah daerah itu lagi. Bukannya lupa diri tapi terlalu sedih le Min, rindu sgt dengan arwah mak...Rumah arwah pun cuma menunggu masa je nak roboh sekarang, anak2 4 orang semua merantau...

Oklah nanti kita bercerita lagi....Nanti Hasni create satu lagi yahoo acct and join u all, yang existing ni crowded sgt dah...Take care...

Hasni Hassan Hasni Hasan [hasni.hasan@newcastle.ac.uk]

Saya juga telah berjaya menjejak LIM ENG HUAT, bodyguard boss SPORT TOTO. BAN HAND pun dah start masuk FB..... dan pagi ini salah seorang blogger yg hanya saya kenal di alam siber (http://hazlinnazri.blogspot.com/) juga merupakan guru satu sekolah kawan kita telah sudi berikan nombor telefon WAN YUSAINI 016-5553887.

Adakah ini berita gembira buat kawan2 yang lain??????

p/s saya hanya menaip


HASNI HASAN PHD dan dilink ke sini (http://www.ncl.ac.uk/pim/staff-1.htm)

2 comments:

MaMaSyAzA said...

tersinggah dan terbaca kat blog akak. mak saya pun org baling jugak...umah kat tepi masjid baling...

MaMaSyAzA said...

tq singgah umah su. mama su nama Rokiah binti Taib..anak Pak Yib satay...umah btoi2 tepi masjid..dekat sungai..umo mak su sekrg ni pun dah 56