Sunday, March 7, 2010

SUSAH DULU SENANG KEMUDIAN

Awal sekolah AMNI bg tau mama camni `mama AMNI masuk kelab tarian'. Dalam hati berbisik `dia dah ikut jejak aku'. Last week dia kata `mama boleh dak ajar AMNI buat pom-pom. Kawan AMNI mak dia beli kat Mid Valley'. Rupanya dia dah awal2 bg tau abah suruh beli tali rafia warna apa. Mau tak mama kena ajar la.... dr A-Z

Masam muka kena sound sebab potong tali tak sama panjang
masam2 pun dia tekun buat sampai habis
2 hari buat tu... mana taknya 6 gelung tali rafia
alat buang sisik ikan pun jd bahan buat pom-pom ni
Pagi semalam senyum lebar la dgn pom-pom yang dibuat. Awal pagi dah gerak mama minta makeup dgn katanya begini `mama jgn makeup tebal2 tau, amni tak mau jadi badut'. Fuyoooo... kecil2 dah demand nak cantik.
Selesai makeup tengok cermin, terus dia mogok. Terbaring atas lantai katanya mama makeup tebal. Pujuk punya pujak.. barulah dia mau bangun dan keluar bilik.
Bila sampai sekolah... jumpa kawan2 kata, si bungsu ni girang kembali. Kawan2 dia puji camni, `AMNI makeup kamu cantik la... AMNI nampak macam BARBIE DOLL. Lega mama.....
Muka BARBIE DOLL kulit tan.. hahaha

tp ada ka sebelum nak masuk padang AMNI pesan camni kat mama... `mama jgn la tengok AMNI menari ya, AMNI malu.....' ooiitttt! orang lain tengok tak rasa malu, apahal kalau mama tengok malu la pulak.... macam2 betul. Mai kita tengok sebahagian aksi AMNI


Boleh tahan anak mama ni... siap enjoy menyanyi lagi masa beraksi. Malu ka kalau camtu... dan sebagai penasihat buat pom-pom dan jurusolek, mama pun kena la juga interframe kan....

7 comments:

*SiRibenMerah said...

hehehe..
da ada ciri2 tuh..
ape lagi kak min, turunkan segala ilmu yg ada,.
sudah ada yg akan mewarisi..
the one n only doter.. hikhikhik~

TiNiE said...

betoiii..
cantik n comey mcm barbie doll...

echah_syed said...

`mama jgn la tengok AMNI menari ya, AMNI malu.....'

comel ayat ni..:)

kalau omputih dorang suke kulit 'tan' kan.. :p

Echa said...

cutenya.. jadi pompom gurl... pandai usaha sendiri kan...

SYAbAR said...

Riben.. dok tgh perturun ilmu la ni
Tinie.. Sib baik hilang masam dia
Combi.. jgn besar nanti omputih nak
Echa.. kena ajar dik, jgn tau nak sj

Naddiea said...

alahai amni ni sweeet sungguh!!!muka assemble muka kak min n hubby.oo dulu kak min pun minat tarian2 yer...good good..mana tumpahnya kuah kalo tidak ke nasi kan..

suked8787 said...

Cute ja tgk amni menari....yg lawaknya bila tgk gmbq no 1 & 2 tu...gaya duduk kaki bersilang tu saling x tumpah mcm mak dia...hahahahaha