Thursday, February 18, 2010

PERSAMAAN.... SATU KEBETULAN

PERSAMAAN!!!! Apa yang sama???? KEBETULAN!!!! Benar adanya kerana....

KAMI ANAK SULUNG
KAMI ANAK PREMPUAN TUNGGAL
KAMI ADA 5 ORANG ADIK LELAKI

Pertama kali bertemu sewaktu majlis sambutan hariraya rumahku tahun lepas. Adik turun bukit. Cuti Raya Cina baru2 ini, kakak pula panjat bukit untuk bertemu adik yang menguruskan hotel bersama suami gantengnya. Walau baru 2 kali bertemu, macam kakak-adik dah kenal lama. Mungkin chemistry antara kami berdua kuat.

Kita tak punya abang-kakak dan adik perempuan, hanya insan sekeliling jika mengizinkan, membuka ruang untuk kita merasainya kan dik! Inilah NANAE puan empunya diri, pemilik blog http://salamdaripuncak.blogspot.com/.

Kunjugan kami sekeluarga disambut dengan senyuman manis mereka
Dik, no hal hotel tak 5*****, servis kamu dah 5*****++, tu yg syok

Paling gembira, adikku pandai membaca kehendak kakaknya
Semua yang aku inginkan terpampang di depan mata sebaik kami tiba

Papan tanda yang ringkas dan penuh makna.
Sama pink dgn baju akak dik!!!!! Kebetulan lagi....

Flying colors belon di ruang makan memeriahkan suasana

Kami suka senyum, itu juga sama..

Time balik tak boleh sedih2... GUMBIRA juga
Terima kasih adikku NANAE dan suaminya DARWIS
Sayang... Sayang... Sayang Kamu Berdua
Kakak pasti bertamu lagi di Puncak Fraser

7 comments:

Naz said...

ni mcm ada chemistry jer nie... bnyk sungguh kebetulan yer kak Min... hehehehe...

Dj Epoi said...

Apa yang Gua perasan...
Kedua duanya bercermin mata juga hahahhahahhahahha

SYAbAR said...

Dj, YANG SEBENARNYA .... hahaha

echah_syed said...

bestnyer bercuti kat tempat sejuk..! :)

SYAbAR said...

kat kundasang lagi best kan combi... lebih sejuk, dpt beli sayur2

Idalara said...

min..nnti kalau ida g naik bukit bolehlah dok kat min duduk ni..nak g ziarah blog yg min ckp tu lah,

ps tp ntah bilalah dpt naik ke bukit tu..huhuhu

SYAbAR said...

Ida, nak pi calling la min dulu...