Friday, February 19, 2010

KISAH NAZIM

2 hari sebelum kami mendaki puncak bukit, adikku ini terlibat dalam kemalangan jalanraya. Nak kata teruk, tak la teruk sangat. Nak kata tak teruk, teruk juga. Mana taknya, lengan dua2 belah berbalut, lutut pun dua2 berbalut. Hari kemalangan, semalaman tak dpt tidur, badan sakit2 lepas terhempas dan terseret. Pagi time nak bertolak tu pi dressing lg.

Ikutkan mama tak bg abang Nazim ikut sbb takut badan tambah sakit jalan jauh. Tp tak gamak la, adik-beradik yang lain dok berseronok kat puncak, dia kat rumah mengerang sorang2. So kami angkut juga. Atas kereta, dok suruh anakku urut tangannya yang bengkak.

Pi mana2 tetap bawa dia sama, sakit2 pun posing macho juga


dan yang paling best bila bawa abang Nazim pi tempat ni
Cayalah!!! sponsor semua tiket naik bot lagi. Jimat poket2 kami

dan beginilah keriangan kami ...

PAKCIK & ANAS... bot senget sebelah ooo!!!!


KAK AISYAH & AMNI
... sana sini mesti nak berdua

ADNIN & ABAH
... awal2 dia dah booked abah jd partner kayuh slow2

ADAM & MAK CHAQ
... asyik terpereluih kasut anak buahku ni dok kayuh pedal
adam kayuh laju, penat mak menakan ni

SYAMIL & ABANG HAKIM
kayuh tak ingat, sampai kena keloi panggil balik

EKMAL & PAKSU NAIM
... Mentang2 pakai baju hijau-kuning, tak mau naik dgn orang lain

AINA & HAKIM
... untung Hakim dpt naik 2x, aina punya pasal penat kayuh tak pa

dan ibu2 dan mak buyung setia menanti di pelantar

Bunga2 yang sempat disnap di Allan's Water... CANTIK

4 comments:

Idalara said...

wah...ni kesinambungan dr cerita djepoi lah ni...bestnya naik bukit..tp siannya si anak bujang tu..hepi2 tp sakit tangan..

SYAbAR said...

Ida, sakit buang tepi, janji dpt jalan dgn abang kakak dia syok sgt la....

MariaFaizal said...

Beautiful holiday sis :D
Esp for Nazim, at least boleh ubah angin. Long ago if i had fever, normally parents akan bwk jalan2 and that normally worked for me :)
Cheers sis...

SYAbAR said...

Tq Maria... I really miss you and your blog post. Try to update sekali seminggu dik