Wednesday, July 15, 2009

INI KISAH HIDUPKU....

Ini kisah hidupku, siang mlm, hari ke hari, minggu ke minggu. Seringkali terhibur dgn keleteh manusia sekeliling.. keluarga, teman, jiran tetangga. Ada masanya pula hati diselubungi mendung yg pasti berarak pergi.

Hidup mesti diteruskan selagi kudrat dan akal bersaing serentak dalam tempo yg sama. Di atas langit, di bwh bumi dan sbg insan, kita jgn terlalu mendongak ke atas krn sebenarnya yg di bwh itulah yang mengajar kita erti kehidupan sebenar. Mengenali dan bergaul dengan mrk yg merempat mana mungkin jejaskan maruah diri. Bermurah membantu bukan bererti menempah kepapaan. Di situ hikmahnya... cari yg baik.

ada masa manjakan diri berdua dgn yg tercinta


ada masa riadah dgn sahabat & jiran tetangga
awal pagi hujung minggu - aerobik, senamtari & poco-poco
~ Ladies Only ~
kesihatan hakmilik setiap insan


masak laksa... time basuh peruk hanya tinggal berdua
hahaha... inilah gotong-royong namanya


Ada masa layan selera anda di pinggir/luar kota
dan berhentilah sblm kenyang krn
`Makan Utk Hidup Bukan Hidup Utk Makan'
Ni baru benar2 rezeki durian runtuh.. indahnya berumah di tengah dusun
Tidak rugi jika bersedekah krn rezeki itu pemberian Allah


ada masa layanlah aktiviti anak2 dan
perhati cara pergaulan mereka
EKMAL dan dapat tali pinggang HITAM
ADNIN dah tukar tali pinggang BIRU

ADNIN beraksi dlm kejohanan badminton
anjuran Persatuan Penduduk Alam Damai

10 comments:

Naddiea said...

Kak,what a beautiful life you have..with the kids grown up well,dating with hubby..makan2 kat luar.huhuh..bestnyer..x sabar nk tunggu anak2 saya besar.

SYAbAR said...

Nadd,
Ur moments nanti will be better than mine dik, InsyaAllah

EIPUL said...

wah. auntie sangat romantik sama hubby. LOL. Nice one. =)

SYAbAR said...

EIPUL,
Kasih berpanjangan...

Diamilikku said...

biar apa pun jalan ceritanya..biarkan aje kak..yang penting Hidup mesti diteruskan dan kita happy dengan apa yang kita ada....su kagum ngan akak..wish satu hari nanti jalan hidup su akan seindah ini juga...

SYAbAR said...

Diamilikku,
Kudoakan semoga semua rakan bloggers meniti dan menikmati setiap perjalanan hidup kita dgn keindahan berpanjangan

TiNiE said...

besla kakmin...
entah sempat ke tak tinie nak lalui masa mcm kakmin nih...hmmmm

SYAbAR said...

Tinie,
Sempat dik.... YAKIN BOLEH!!!!

echah_syed said...

combi buat massage kat umah jer dgn mesin ogawa sbb geli bila kena urut..huhu :(

kalau rajin gi erobik tp selalunyer malas.. :p

jom gi umah combi ade homework utk syabar ku yg jelita :)

MariaFaizal said...

Sis,
Wonderful,wonderful life you have there with your loved ones.
Have a great weekend sis....