Menu ini adalah bg memenuhi permintaan puteri kami, AMNI. 2 hari asyik sebut nak makan sosej.
Bahan-bahannya:-
5 sudu tepung gandum
1/2 cawan air
5 sudu besar susu cair
1 sudu margerin
Sedikit minyak utk griskan kuali
Beberapa keping sosej cendawan AYAMAS - dipotong & dibelah 2
Beberapa keping cheese - dibelah 2
2 helai daun pandan
sedikit lada sulah
Minyak untuk menggoreng
Cara Membuatnya:-
1. Bancuh tepung dgn air & marjerin. Kacau hingga sebati. Biarkan seketika.
2. Masukkan susu cair. Ketepikan.
3. Panaskan kuali leper. Gris kuali dgn minyak & daun pandan.
4. Ambil sesenduk kecil adunan & dadarkan di atas kuali.
5. Apabila masak tebarkan ketayap di piring.
6. Taburkan sedikit lada sulah ke atas ketayap & gulung bersama sosej & cheese. Ketepikan.
7. Panaskan kuali bersama sedikit minyak & goreng ketayap hingga kekuningan.
8. Ketayap ini sedap dimkn begitu sj atau dicicah bersama sos cili.
5 comments:
MengGODA Selera..........
wahh kena try nih...nampak sangat menyelerakan...thanx kak..nampak mcm simple....
Sama2 adik2ku
ketayap tu digoreng semula ekk.anak2 combi mesti suke sbb ade cheese.nnt combi try yer :)
Try jgn tak try Combi
Post a Comment